RAV4

En stille revolusjon

Hybrid fra: 2WD 415 300,- 4WD 447 100,-

RAV4. Bytt perspektiv. Redefiner innovasjon.

I over 20 år har RAV4 vist hvordan en bil kan tilpasses en aktiv livsstil året rundt. Nå får du den med hybridteknologi og en rekke andre innovasjoner; fra sikkerheten med Toyota Safety Sense, til den smarte løsningen med panoramamonitor.

Banebrytende Innovasjoner Er RAV4s Kjerneverdier

Den nye RAV4 demonstrerer et bredt utvalg av banebrytende teknologier med klare fordeler i hverdagen; fra det nye, avanserte hybridsystemet via sikkerheten med Toyota Safety Sense til den smarte løsningen med panoramamonitor.

Hybrid: Det Beste Fra To Verdener

Hybridteknologien og funksjonaliteten i RAV4 har inngått en kraftfull allianse som sørger for høy effekt kombinert med lave driftsutgifter og utslipp.

Uanstrengte Ytelser

Hybridsystemet i RAV4 viser seg frem ved å fjerne stresset ved kjøring under vanskelige forhold, førerplassen er bedre enn noensinne og den avanserte hybridteknologien bidrar til at kupeen er komfortabel med usedvanlig lite støy. Samtidig kan fullhybridsystemet i RAV4 levere umiddelbar kraft til akselerasjon når du trenger det for å kjøre effektiv og raskt mot nye mål.

Trekkraft I Massevis

Med mulighet til å kjøre med tilhengervekter opp til 1.650 kg, stiller RAV4 Hybrid i en klasse for seg hos alle dem som har behov for å trekke tilhenger, campingvogn eller båt.

Tilhengervekt med brems
2,5 Hybrid 2WD 800kg
2,5 Hybrid 4WD 1 650 kg
2,0 Bensin Manuell 4WD 2 000 kg
2,0 Bensin Automatgir 4WD 1 500 kg

Full Oversikt Med Ett Bilde

For første gang i en Toyota, kommer RAV4 nå med panoramamonitor som viser ett panoramabilde av hele området rundt bilen, et bilde som gir imponerende 360º
3D-oversikt hentet inn ved hjelp av fire kameraer.

For å se detaljer kan føreren velge forskjellige bildeutsnitt: Levende bilder eller Zoom for å oppdage eventuelle skjulte hindre eller farer ved kjøring i lave hastigheter, rygging eller manøvrering inn eller ut av trange parkeringsplasser.

Tar Utfordringene

Når forholdene blir krevende og du trenger ekstra veigrep, vil den nye RAV4 Hybrid 4WD levere det som skal til. Du erfarer raskt at du har en bil som behersker de krevende situasjonene. Hybrid 4WD er forskjellig ifra ordinær 4WD, ved at den elektriske motoren driver bakhjulene og bensinmotoren driver forhjulene.

Toyota Safety Sense: Forberedt På Alt

Din sikkerhet er vår fremste prioritet og de nye RAV4-modellene kommer med Toyota Safety Sense: Seks aktive sikkerhetsteknologier kombinert i en pakke, og en blindsonemonitor for å øke sikkerheten og gi deg en følelse av trygghet bak rattet.

Kollisjonsvern Som Også Kan "Se" Fotgjengere

Kollisjonsvernsystemet bruker et kamera og en millimeterbølgeradar for å oppdage fotgjengere eller kjøretøy i veibanen foran bilen. Dersom det er fare for kollisjon, varsles føreren med lyd- og lysalarm og bremsehjelpen aktiveres. Dersom føreren ikke bremser i tide, aktiveres bremsene automatisk for å forhindre eller begrense kraften i en kollisjon.

Adaptiv Radar Cruise Control

Den adaptive fartsholderen bruker millimeterbølgeradaren til å justere bilens hastighet automatisk slik at det opprettholdes en sikker avstand til den forankjørende. Dette gjør det langt enklere å kjøre trygt og sikkert over lange strekninger på motorvei.

Skiltgjenkjenning

Skiltgjenkjenning leser og kjenner igjen skiltene langs veien, slik som fartsgrenser eller forbikjøringsforbud. Skiltene vises klart på den nye TFT-monitoren på instrumentpanelet. Systemet gir føreren et varsel med lyd- og lyssignal om gjeldende skilt ikke etterleves.

Filskiftvarsling

Et kamera overvåker kjørefeltlinjene langs veien og systemet varsler fører om bilen begynner å svinge ut av kurs. Føreren får dessuten servohjelp til å korrigere med rattet om nødvendi

Automatisk Fjernlyskontroll

Automatiske fjernlys optimaliserer sikten ved kjøring i mørke. Et kamera registrerer lysene fra motgående trafikk og baklysene hos forankjørende sammen med eventuelle veilys. Systemet sørger automatisk for å skrifte mellom fjern- og nærlys slik at sikten er best mulig til enhver tid og bidrar på den måten til sikrere mørkekjøring.

Tidsriktig Design

MAKE A STATEMENT

Med sine moderne linjer og former fremstår den nye RAV4 som en modell perfekt for både bykjøring og de fine utfluktene langs landeveien.

Det nye designet sees allerede i fronten med de nye hovedlyktene med BI-LED-teknologi mens LED-lysene bak gir bilen en karakteristisk signatur. Nye aluminiumfelger kompletterer det nye, sterke designuttrykket.

En Avansert Og Rommelig Kupé

Nye materialer er brukt i kupeen for å gi enda mer kvalitetsfølelse. Setetrekkene er enda bedre i hele modellrekken og setene gir bedre støtte. Den rommelige kupeen og det store bagsjerommet (501 liter) gir god plass når dere skal fylle opp bilen og dra avsted til en weekendutflukt eller ferietur.

Førsteklasses Multimediaanlegg

Den nye RAV4 er full av avansert og nyttig teknologi. Toyota Touch® 2 multimediasystem har en rekke funksjoner som er intuitive å bruke via den 7" berøringsskjermen, bl.a. satelittnavigasjon, håndfri telefonbetjening via Bluetooth®, tilkobling av MP3 og iPod og ryggekamera.

Informasjon i Synsfeltet

På instrumentpanelet faller blikket raskt på multiinformasjonsskjermen som måler 4,2" og som er plassert midt mellom speedometeret og turtelleren. Her kan føreren få frem viktige data: navigasjonopplysninger, energibruk, kjøredata og annet som h*n velger selv og kan koordinere med det som vises på Toyota Touch® 2-monitoren i midtkonsollen.